Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: ЄС оголосить 21 грудня про продовження санкцій проти Росії 


(©Shutterstock) Президент України Петро Порошенко
(©Shutterstock) Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко повідомив, що 21 грудня буде офіційно оголошене продовження ще на півроку санкцій проти Росії за невиконання Мінських угод, інформує офіційний сайт голови держави.

«У п’ятницю Рада ЄС ухвалила рішення про безумовне продовження санкцій до 31 липня 2016 року – це формат єдності ЄС і солідарності з Україною», – сказав президент в інтерв’ю телеканалу «Інтер» і додав, що «у понеділок у Брюсселі буде офіційне оголошення цього важливого для України рішення».

«Мінські угоди – це формат світової, глобальної підтримки, як мотивація для країни-агресора виконати всі без виключення положення, починаючи від припинення вогню, і завершуючи виведенням окупаційних військ з нашої території і повернення українського контролю над неконтрольованою ділянкою кордону. Починаючи від звільнення заручників, включаючи Надію Савченко, Олега Сенцова та інших, і завершуючи політичними процесами щодо повернення українського суверенітету над окупованими територіями», – наголосив Порошенко.

Голова держави додав, що Росія проводила активну роботу, спрямовану на те, щоб розколоти єдність Європейського союзу в питанні продовження санкцій.

Постійні представники Євросоюзу погодили продовження санкцій проти Росії на наступні шість місяців 18 грудня.

9 грудня в Брюсселі представники ЄС повинні були без обговорення затвердити шестимісячне продовження санкцій щодо Москви, що закінчуються у січні 2016 року. Однак це рішення заблокувала Італія.

Санкції Заходу проти Москви були запроваджені 2014 року через роль Росії у дестабілізації ситуації в Україні.

XS
SM
MD
LG