Доступність посилання

ТОП новини

Україні рекомендуватимуть продовжити вакцинацію від поліомієліту – голова комісії із сертифікації


Дейвід Солсбері
Дейвід Солсбері

Україні рекомендуватимуть проводити додаткові раунди вакцинації від поліомієліту доти, поки в країні не будуть провакциновані 95 відсотків дітей, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода професор Дейвід Солсбері, голова комісії із сертифікації щодо ліквідації поліомієліту в європейському регіоні.

«Потрібно провести успішну імунізацію проти поліомієліту. Ціль – 95% вакцинованих дітей. На сьогодні Україні ще далеко до 95%. Інші країни, у яких була схожа чи навіть гірша ситуація, зробили набагато більше, ніж Україна. Тому Україні потрібно швидко щось робити. Інакше Україна залишиться країною інфікованою вірусом поліомієліту на багато років. Це наражає на небезпеку увесь регіон. Потрібно буде перевіряти та сертифікувати кожну країну регіону як вільну чи невільну від поліомієліту», – сказав Солсбері.

«Ми будемо рекомендувати проводити більше раундів вакцинації до того часу, поки населення України буде поза небезпекою», – додав він.

Минулого тижня завершився другий тур вакцинації проти поліомієліту в Україні, який тривав три тижні. Всього заплановано три раунди. Третій – має початися в січні, точної дати наразі немає.

Кампанія вакцинації почалась через виявлення двох випадків захворювання на поліомієліт в Закарпатській області, які були підтверджені ВООЗ.

Повну версію інтерв’ю з Девідом Солсбері читайте згодом на сайті Радіо Свобода.

XS
SM
MD
LG