Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: третій раунд вакцинації проти поліомієліту розпочнеться 17-18 січня


Третій раунд вакцинації проти поліомієліту розпочнеться з 17-18 січня, заявив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець.

«Третій раунд ми будемо починати після різдвяних канікул приблизно з 17-18 січня. Ми гарантуємо, що 2016 рік стане переломним в плані доступності вакцин, які закуплятиме дитячий фонд ЮНІСЕФ», – повідомив він.

Минулого тижня завершився другий тур вакцинації проти поліомієліту в Україні, який тривав три тижні. За словами Перегінця, його закінчили з показником у 70% охоплення, що на 5% більше, ніж під час першого раунду. Причиною цього він назвав суб’єктивні чинники, а саме спотворення і маніпуляція з інформацією та страх батьків.

Кампанія вакцинації почалась через виявлення двох випадків захворювання на поліомієліт в Закарпатській області, які були підтверджені ВООЗ. Щоб повністю захистити від поліомієліту, дитину необхідно вакцинувати тричі. А щоб позбутися вірусу, який уже гуляє українськими вулицями, необхідно вакцинувати принаймні 90-95% дітей.

Тим часом Україна втратила свій статус вільної від поліомієліту країни, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода професор Девід Салісбері, голова комісії із сертифікації щодо ліквідації поліомієліту в Європейському регіоні.

«В Україні зафіксовано два випадки вакциноасоційованого поліомієліту, які розцінюються там само небезпечними як і дикий вірус поліомієліту. Україна повинна вжити ефективних заходів, які будуть оцінені комісією із сертифікації ліквідації поліомієліту. Ми хочемо впевнитись, що заходи вжиті належним чином, а вірус не продовжує свою циркуляцію. Поки що вжитих заходів проти поліомієліту недостатньо. Україна не стане вільною від поліомієліту до того часу, поки ми не побачимо належну відповідь України на спалах поліомієліту. Це означає, що більше дітей повинні бути вакциновані», – сказав він.

За три місяці Україну оцінить друга міжнародна оціночна місія. Ще одна оцінка відбудеться в серпня 2016 року.

XS
SM
MD
LG