Доступність посилання

ТОП новини

Депутати заблокували трибуну з вимогою проголосувати закон про вибори у Кривому Розі


Депутати від «Самопомочі» і низка позафракційних депутатів заблокували трибуну парламенту з вимогою поставити на голосування законопроект, який передбачає дострокове припинення повноважень представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула на посаді мера Кривого Рогу і призначення позачергових виборів міського голови на 27 березня 2016 року.

При цьому на балконі мітингувальники з Кривого Рогу, яких напередодні пропустили у приміщення, вигукують «Кривий Ріг».

У відповідь на блокування спікер парламенту Володимир Гройсман закликав голів фракцій піти на переговори щодо цього питання. Він оголосив перерву в засіданні Верховної Ради до 12:00.

У час, коли почалося блокування, депутати розглядали передачу законопроекту про внесення змін до Конституції в частині правосуддя до Конституційного суду.

Крім того, на вулиці ще залишається декілька десятків мітингувальників із Кривого Рогу.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

«Самопоміч» вимагає перерахунку голосів. Водночас в «Опозиційному блоці» заявляють, що підстав для перерахунку голосів і призначення нових виборів мера немає.

XS
SM
MD
LG