Доступність посилання

ТОП новини

Україна належить до «крихких держав» – міжнародні рейтинги


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За підсумками 2015 року Україна опинилась серед «крихких держав», де корупція є не винятком, а правилом – такими є дані міжнародних рейтингів, які сьогодні оприлюднила група незалежних експертів і журналістів у рамках нового проекту «Україна у глобальних рейтингах».

Координатор проекту, головний редактор інтернет-видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва-Боровик повідомила, що наведені у проекті показники є відображенням того, як змінюється Україна після Майдану і наскільки ефективні українські державні інституції.

«В економічних рейтингах Україна погіршила або ж не покращила свої позиції у порівнянні з минулим роком, і це свідчить, серед іншого, про те, що реформи йдуть повільно. Щодо суспільства, то Україна у міжнародному рейтингу посідає достатньо високі позиції. У нас є проблеми у боротьбі з корупцією, Україна не вирвалася з пулу корумпованих країн, в якому перебувала ще два-три роки тому і після Майдану ситуація суттєво не змінилась», – повідомила Мусаєва-Боровик.

За її словами, саме високий рівень корупції і повільний темп реформування держсектору спричинили потрапляння України у категорію «крихких держав».

У розробці проекту «Україна у глобальних рейтингах» взяли участь громадські активісти, журналісти і науковці, серед яких – представники «Української правди», Українського кризового медіа-центру, Центру протидії корупції, міжнародних дослідницьких центрів University of Pittsburg (США), Aspen Institute (США – Україна).

Експерти обіцяють за рік надати рейтинг України за результатами 2016 року.

Рейтинги упродовж 2015 року щодо України публікували різні міжнародні інституції (Програма розвитку ООН), комерційні установи і ЗМІ.

XS
SM
MD
LG