Доступність посилання

ТОП новини

Президент ветував закон про роздержавлення друкованих ЗМІ


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко наклав вето на закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» і направив свої пропозиції до парламенту.

Як йдеться в повідомленні на сайті Верховної Ради, пропозиції до закону були направлені 21 грудня.

Президент пояснює, що не може підписати цей закон, оскільки він не передбачає норми, згідно з якою після виходу держави із засновників має зберігатися мова видання. «За такого підходу є ризик зменшення кількості видань державною мовою. В умовах інформаційної агресії питання захисту мовно-інформаційного простору України набуває особливого значення», – йдеться в пропозиціях Порошенка.

Президент також запропонував додати до закону норму про те, що питання оприлюднення в друкованих ЗМІ офіційних документів, зокрема Верховної Ради, президента, Кабінету міністрів, цим законом не регулюються.

24 листопада 2015 року Верховна Рада України ухвалила закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», згідно з яким органи державної влади України не зможуть виступати засновниками і співзасновниками друкованих ЗМІ. Закон мав набути чинності 1 січня 2016 року.

XS
SM
MD
LG