Доступність посилання

ТОП новини

У 2015 році Порошенко помилував 67 засуджених – адміністрація президента


Президент України Петро Порошенко в 2015 році помилував 67 засуджених, повідомив керівник департаменту з питань помилування Адміністрації президента Олександр Букалов.

«З червня 2015 року відбулося 5 засідань Комісії при президентові України з питань помилування, створеної в травні. За її пропозицією президент помилував 67 осіб. Водночас 1260 особам було відмовлено у задоволенні клопотань», – цитує Букалова прес-служба президента.

За його словами, цього року президент помилував 25 жінок і 42 чоловіків, цілком звільнені від відбування покарання та вийшли на свободу 18 людей, ще 49 значно зменшено строки покарання.

Крім того, у Верховній Раді мають намір оголосити у 2015 році амністію найбільш вразливим категоріям засуджених. Відповідний законопроект передбачає поширення дії амністії на ті категорії засуджених, які скоїли злочини невеликої тяжкості, або є найбільш незахищеними та вразливими у соціальному плані, а саме: на неповнолітніх, жінок і чоловіків, які мають неповнолітніх дітей чи дітей-інвалідів, вагітних жінок, ветеранів війни, інвалідів першої, другої та третьої груп, людей, які хворі на туберкульоз чи онкологічні захворювання.

XS
SM
MD
LG