Доступність посилання

ТОП новини

Суд почав розгляд по суті справи про катастрофу Іл-76


Уламки літака ІЛ-76,14 червня 2015 року
Уламки літака ІЛ-76,14 червня 2015 року

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області розпочав розгляд по суті справи щодо трагедії з літаком Іл-76 поблизу Луганського аеропорту й визначив порядок дослідження доказів. Таке рішення було ухвалене на засіданні 23 грудня.

За рішенням суду, спочатку планують допитати потерпілих, потім – свідків сторони обвинувачення і захисту. Останнім буде допитаний обвинувачений, генерал-майор Збройних сил України Віктор Назаров.

Представники інтересів потерпілих родин у суді зазначають, що у ході судового розгляду справи будуть допитані більш ніж півсотні потерпілих. Водночас самі потерпілі підтверджують, що більшість із них подали до суду позовні заяви на відшкодування моральних збитків.

17 грудня у Павлоградському міськрайонному суді на Дніпропетровщині розпочався судовий процес у справі про загибель 49 українських військовослужбовців у літаку Іл-76, збитому 14 червня 2014 року озброєними сепаратистами в аеропорту Луганська.

На лаві підсудних один обвинувачений – генерал-майор Віктор Назаров, який на момент трагедії був керівником Штабу антитерористичної операції. Його обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України (недбалому ставленні до служби, вчиненому в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків).

14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу було уражено літак Іл-76МД. Він загорівся і впав. На його борту перебували 40 військовослужбовців зведеного підрозділу військової частини А1126 25-ї окремої парашутно-десантної бригади і 9 членів екіпажу. Усі загинули. Генералу-майору Збройних сил України Віктору Назарову оголосили про підозру в недбалому ставленні до служби, наслідком чого стала загибель військових.

XS
SM
MD
LG