Доступність посилання

ТОП новини

Понад 200 людей протестують під Радою проти скасування пільг для аграріїв


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Біля будівлі Верховної Ради України зранку 24 грудня зібралися понад 200 людей, які беруть участь в акції проти скасування спеціального режиму податку на додану вартість для аграріїв.

Демонстранти тримають плакати з написами «Податкова реформа Мінфіну перетворить Україну на імпортера молока та м’яса!», «Немає спецрежиму ПДВ – немає українських м’яса, молока, овочів і фруктів».

Міністерство фінансів пропонує Верховній Раді ухвалити податкову реформу, в якій, зокрема, передбачає скасування пільг зі сплати податку на додану вартість для всіх сільськогосподарських виробників і переведення агропідприємств з річним доходом від 2 мільйонів гривень зі спрощеної системи оподаткування на загальну.

Скасування спеціального режиму ПДВ є однією із умов програми співпраці України і Міжнародного валютного фонду.

Україна ризикує втратити критично важливу міжнародну підтримку, якщо Верховна Рада відкладе роботу над узгодженим із МВФ бюджетом до наступного року. Про це, як повідомляє Міністерство фінансів України, заявив увечері 22 грудня в розмові з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком міністр фінансів США Джейкоб Лью.

XS
SM
MD
LG