Доступність посилання

ТОП новини

Наступне засідання контактної групи відбудеться 13 січня – Кучма


Леонід Кучма
Леонід Кучма

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи відбудеться 13 січня 2016 року, повідомив колишній президент України, представник України у контактній групі Леонід Кучма.

«Що стосується продовження роботи Тристоронньої контактної групи, то у нас вже стоїть у планах 13 січня, потім – 20 січня, лютий теж розписаний. Ми на всяк випадок випереджаємо події, оскільки добре розуміємо, що немає іншого варіанту, ніж продовжити переговори», – сказав він 24 грудня в Києві.

За словами Кучми, дію Мінських угод на наступний рік мають продовжити під час телефонних переговорів лідери «нормандського формату».

«Я не думаю, що буде якийсь додатковий документ. Я думаю, що під час телефонних переговорів цю проблему буде вирішено, щоб продовжити працювати в цьому форматі», – сказав він.

До складу «нормандської четвірки» входять лідери України, Німеччини, Франції і Росії.

Останнє засідання контактної групи в Мінську відбулося 22 грудня.

Мінські домовленості передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Проте бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

Бойові дії на сході України тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинули понад дев’ять тисяч людей.

XS
SM
MD
LG