Доступність посилання

ТОП новини

До уродин загиблого В’ячеслава Чорновола в Івано-Франківську відбулося віче 


Віче пам'яті В'ячеслав Чорновола, Івано-Франківськ, 24 грудня 2015 року
Віче пам'яті В'ячеслав Чорновола, Івано-Франківськ, 24 грудня 2015 року

Близько сотні людей зібралися у четвер, 24 грудня, на віче в Івано-Франківську з нагоди 78-ї річниці від дня народження українського політика, громадського діяча, засновника Народного руху України, Героя України В’ячеслава Чорновола.

Акція відбулася біля погруддя видатному політику у центрі міста, де учасники до його підніжжя поклали квіти.

«Чорновіл був однаково близький для нас, він з’єднував два береги Дніпра, він з’єднував Галичину з Слобожанщиною, і ця велич його аж тепер бачиться: він не був політиком, він був державним діячем», - сказав на віче соратник засновника Народного руху України, журналіст Роман Гладиш.

Голова місцевої організації Народного руху України Ігор Шумега зазначив, що за 16 років з часу загибелі Чорновола для громадськості «основною темою є його вбивство, але так до цього часу не знайшли і не покарали винних у його загибелі».

На віче учасники також закликали правоохоронців знайти і покарати винних у викраденні на початку грудня бронзових пластин з погруддя В’ячеславу Чорноволу. Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що будуть виділені кошти на відновлення погруддя.

В’ячеслав Чорновіл загинув 25 березня 1999 року за нез’ясованих обставин в автокатастрофі під Києвом. Дехто з його соратників каже, що то було політичне вбивство.

XS
SM
MD
LG