Доступність посилання

ТОП новини

Лідер Киргизстану: Росія не може профінансувати два спільні проекти


Президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв
Президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв

Президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв заявив, що Росія не зможе профінансувати два раніше погоджені проекти спорудження гідроелектростанцій у Киргизстані.

Зроблена 24 грудня заява Атамбаєва свідчить про зниження економічної потужності Росії через обвал цін на нафту і західні економічні санкції.

«Російська економіка перебуває не на підйомі, і ціни на нафту мають негативну тенденцію. Реальність така, що сьогодні, на жаль, наші російські друзі не зможуть здійснити ці проекти», – сказав президент Киргизстану, додавши, що обговорив це питання з президентом Росії Володимиром Путіним під час візиту до Москви на початку цього тижня.

Фінансові проблеми Москви спонукають близьких союзників і сусідів залучати Китай і приватних інвесторів для фінансування.

Атамбаєв також вказав, що його країна шукатиме нових партнерів для реалізації проектів, які оцінюються в суму понад 3,2 мільярда доларів.

Речник Кремля Дмитро Пєсков підтвердив, що є «труднощі» з фінансуванням, але додав, що передчасно говорити, що Росія виходить із проектів у Киргизстані.

XS
SM
MD
LG