Доступність посилання

ТОП новини

«Укроп»: Корбана доправили на примусову медичну експертизу


Геннадій Корбан
Геннадій Корбан

Лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана перевезли з території київського госпіталю Служби безпеки України до центру судово-медичної експертизи для примусової медичної експертизи, повідомляє прес-служба партії.

За повідомленням, автомобіль «швидкої допомоги», в якій перебував політик, супроводжувала колона з семи мікроавтобусів зі спецпризначенцями. «Біля центру судмедекспертизи велике скупчення силовиків. На прибуття Корбана чекали представники Генеральної прокуратури та Служби безпеки України. З політиком перебувають народні депутати та адвокати», – йдеться в повідомленні.

(Відео «Укропу»)

Про те, що Корбана везуть із Дніпропетровська у Київ на примусове медичне обстеження стало відомо ввечері 24 грудня.

Як повідомила адвокат Корбана Оксана Томчук, раніше планувалося, що медичну експертизу він пройде у Дніпропетровську, але її скасували.

У Генеральній прокуратурі і Службі безпеки України ситуацію ще не коментували.

31 жовтня лідера партії «Укроп» затримала СБУ, оголосивши йому про підозру за низкою статей Кримінального кодексу, серед яких створення злочинного угруповання. Корбан всі звинувачення відкидає. Згодом силовики перевезли його до Києва.

Печерський районний суд Києва виніс рішення про домашній арешт Корбана на два місяці – до 31 грудня 2015 року включно. У постанові визначено, що Корбан має носити електронний засіб контролю.

1 грудня Апеляційний суд Києва залишив без змін ухвалу Печерського районного суду.

Рішення Печерського райсуду оскаржили і захисники Корбана, і Генпрокуратура. Захист вважає обраний судом запобіжний захід незаконним і необґрунтованим, а ГПУ вимагає арешту Корбана.

XS
SM
MD
LG