Доступність посилання

ТОП новини

Слідство заявило, що вбивство Нємцова не було політичним


У Росії слідство не знайшло зв’язку між вбивством опозиційного політика Бориса Нємцова і його державною, політичною чи громадською діяльністю. Про це представник слідства заявив на засіданні Басманного суду Москви, де розглядається скарга потерпілих на відмову в перекваліфікації справи.

У вересні дочка Бориса Нємцова Жанна попросила Слідчий комітет Росії перекваліфікувати обвинувачення у справі про вбивство батька і винести обвинувачення не за статтею «вбивство», а за статтею «посягання на життя державного чи громадського діяча». Її адвокат наголосив, що на момент вбивства Нємцов був співголовою партії РПР-ПАРНАС і депутатом Ярославської обласної думи.

Адвокат Вадим Прохоров, що представляє інтереси потерпілих, також 25 грудня заявив, що вбивство Нємцова не пов’язане з його висловлюваннями з приводу карикатур на пророка Магомета у французькому журналі Charlie Hebdo.

Борис Нємцов був убитий пізно ввечері 27 лютого в центрі Москви. Зараз під вартою за звинуваченням у причетності до вбивства перебувають п’ять осіб. Замовник злочину не встановлений.

XS
SM
MD
LG