Доступність посилання

ТОП новини

Івано-франківські депутати вимагають від Ради відправити уряд у відставку


Прем’єр Арсеній Яценюк
Прем’єр Арсеній Яценюк

56 депутатів Івано-Франківської обласної ради проголосували сьогодні на сесії за звернення до президента України Петра Порошенка і голови Верховної Ради Володимира Гройсмана про відставку уряду прем’єра Арсенія Яценюка.

«Результатом року діяльності уряду на чолі з прем’єр-міністром Яценюком, який прийшов до влади на крові Героїв Революції гідності та російсько-української війни, стало божевільне зростання комунальних тарифів, урізання соціальних стандартів, намагання розпродати стратегічні та прибуткові підприємства та землю сільськогосподарського призначення, свавілля каральних органів, переслідування політичних опонентів, кидання за грати націоналістів-учасників війни те революції, волонтерів», – зазначено у заяві.

Прикарпатські депутати звинувачують уряд в «імітації реформ, лобіюванні інтересів олігархічних кланів», «небачених до цього обсягах корупції», називають соціально-економічну політику уряду «провальною» і вимагають від Верховної Ради «розглянути питання відставки уряду під керівництвом Яценюка за підсумками року його діяльності».

Заяву зачитав депутат від фракції «Свобода» Василь Попович.

Фракція «БПП – Солідарність» не брала участі в голосуванні за таке звернення.

В Івано-Франківській обласній раді 84 депутатів, сформовано шість фракцій: «Блок Петра Порошенка – Солідарність» – 23 депутати, ВО «Батьківщина» – 18, ВО «Свобода» – 16, партія «Укроп» – 12, об’єднання «Самопоміч» – 8 і партія «Воля» – 7.

Раніше прем’єр Арсеній Яценюк заявляв, що не тримається за свою посаду і піде у відставку, якщо таке рішення підтримає парламент.

XS
SM
MD
LG