Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: Корбана привезли до Києва через сумніви слідства щодо його діагнозу


Геннадій Корбан
Геннадій Корбан

Лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана доправили до Києва для проведення судово-медичної експертизи, оскільки у слідства є сумніви щодо встановленого йому діагнозу, пояснили у Генеральній прокуратурі України.

«Враховуючи те, що він намагався уникнути обстеження та огляду судово-медичними експертами, на підставі статей 242, 243 245 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя за клопотанням органу попереднього розслідування 24 грудня виніс постанову про примусове притягнення Геннадія Корбана до проведення судово-медичної експертизи і дав дозвіл на примусове доправлення до Київського міського клінічного бюро судово-медичних експертиз для її проведення», – повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Корбана доправили до Києва, де і він перебуває. Зараз триває судово-медичне обстеження, додали у відомстві.

У Генпрокуратурі уточнили, що за час розслідування Корбану неодноразово вручали повістки про виклик для проведення слідчих і процесуальних дій. Після отримання таких повісток він до слідчого не з’явився, посилаючись на те, що 7 грудня був доставлений бригадою швидкої медичної допомоги до ТОВ «Медичний центр «Клініка сімейної медицини» в Дніпропетровську у зв’язку з погіршенням стану здоров’я.

Згідно з довідками цього медцентру, проведення слідчих дій з пацієнтом Корбаном наразі неможливе у зв’язку з нестабільним станом здоров’я і можливістю погіршення перебігу захворювання серця.

Водночас у ГПУ заявляють, що Геннадій Корбан через афілійованих осіб є власником ТОВ «Медичний центр "Клініка сімейної медицини».

Тим часом, у партії «Укроп» заявили, що Корбан самостійно, без супроводу співробітників Служби безпеки України прибув для проходження медичного огляду до інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова в Києві. «Зараз відбувається запис електрокардіограми, УЗД серця, потім навантажувальні тести, загальні аналізи. Додатково буде коронарографія – це суттєве втручання», – цитує прес-служба «Укропу» заступника головного лікаря медичної установи Олександра Берегового.

За його словами, подальших заходів медики вживатимуть залежно від результатів аналізів – за відсутності протипоказань може бути призначене обстеження серця і судин. Водночас лікар зазначив, що відповідні медичні маніпуляції потребують госпіталізації, і не виключив можливості хірургічного втручання.

Про те, що Корбана везуть із Дніпропетровська у Київ на примусове медичне обстеження стало відомо ввечері 24 грудня.

Як повідомила адвокат Корбана Оксана Томчук, раніше планувалося, що медичну експертизу він пройде у Дніпропетровську, але її скасували.

31 жовтня лідера партії «Укроп» затримала СБУ, оголосивши йому про підозру за низкою статей Кримінального кодексу, серед яких створення злочинного угруповання. Корбан всі звинувачення відкидає. Згодом силовики перевезли його до Києва.

Печерський районний суд Києва виніс рішення про домашній арешт Корбана на два місяці – до 31 грудня 2015 року включно. У постанові визначено, що Корбан має носити електронний засіб контролю.

1 грудня Апеляційний суд Києва залишив без змін ухвалу Печерського районного суду.

Рішення Печерського райсуду оскаржили і захисники Корбана, і Генпрокуратура. Захист вважає обраний судом запобіжний захід незаконним і необґрунтованим, а ГПУ вимагає арешту Корбана.

XS
SM
MD
LG