Доступність посилання

ТОП новини

Корбана вирішили госпіталізувати у Києві – «Укроп»


Геннадій Корбан
Геннадій Корбан

У партії «Укроп» повідомляють, що лікарі інституту Амосова у Києві вирішили госпіталізувати лідера цієї політичної сили Геннадія Корбана.

«У зв’язку з різким погіршенням стану здоров’я Геннадія Корбана, лікарі інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова ухвалили рішення про його госпіталізацію. Наразі політика готують до коронарографії, яка має встановити ступінь ураження судин серця. Тим часом клопотання про зміну запобіжного заходу з домашнього арешту на тримання під вартою уже передано до Дніпровського районного суду міста Києва. За дивним збігом обставин розподіл впав на того ж суддю Чауса», – написала речниця партії «Укроп» Євгенія Кравчук 25 грудня у Facebook.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

Раніше 25 грудня у Генпрокуратурі повідомили, що Геннадія Корбана доправили до Києва для проведення судово-медичної експертизи, оскільки у слідства є сумніви щодо встановленого йому діагнозу.

У Генпрокуратурі уточнили, що за час розслідування Корбану неодноразово вручали повістки про виклик для проведення слідчих і процесуальних дій. Після отримання таких повісток він до слідчого не з’явився, посилаючись на те, що 7 грудня був доставлений бригадою швидкої медичної допомоги до ТОВ «Медичний центр «Клініка сімейної медицини» в Дніпропетровську у зв’язку з погіршенням стану здоров’я.

Згідно з довідками цього медцентру, проведення слідчих дій з пацієнтом Корбаном наразі неможливе у зв’язку з нестабільним станом здоров’я і можливістю погіршення перебігу захворювання серця.

Водночас у ГПУ заявляють, що Геннадій Корбан через афілійованих осіб є власником ТОВ «Медичний центр «Клініка сімейної медицини».

У партії «Укроп» заявили, що Корбан самостійно, без супроводу співробітників Служби безпеки України прибув для проходження медичного огляду до інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова в Києві.

Про те, що Корбана везуть із Дніпропетровська у Київ на примусове медичне обстеження стало відомо ввечері 24 грудня.

Як повідомила адвокат Корбана Оксана Томчук, раніше планувалося, що медичну експертизу він пройде у Дніпропетровську, але її скасували.

31 жовтня лідера партії «Укроп» затримала СБУ, оголосивши йому про підозру за низкою статей Кримінального кодексу, серед яких створення злочинного угруповання. Корбан всі звинувачення відкидає. Згодом силовики перевезли його до Києва.

Печерський районний суд Києва виніс рішення про домашній арешт Корбана на два місяці – до 31 грудня 2015 року включно. У постанові визначено, що Корбан має носити електронний засіб контролю.

1 грудня Апеляційний суд Києва залишив без змін ухвалу Печерського районного суду.

XS
SM
MD
LG