Доступність посилання

ТОП новини

У Москві затримали активіста Марка Гальперіна


Активіст Марк Гальперін
Активіст Марк Гальперін

У центрі російської Москви, на Манежній площі 26 грудня затримали активіста Марка Гальперіна, який стояв в одиночному пікеті.

Як повідомив сам активіст у коментарі «ОВД-Инфо», поруч з ним стали двоє незнайомих людини з плакатами, після чого поліція затримала всіх трьох.

«Подібні провокації стають підставою для затримань і складань протоколів за статтею про порушення порядку проведення публічного заходу, які потім можуть лягти в основу кримінальної справи про неодноразові порушення. Подібні епізоди вже є у кримінальній справі як самого Гальперіна, так і Володимира Іонова, якому 29 грудня, можливо, винесуть вирок за статтею 212.1 Кримінального кодексу», – повідомляє видання «ОВД-Инфо», яке займається моніторингом політичних переслідувань.

Щодо Гальперіна вже відкрили справу про неодноразові порушення порядку проведення публічних акцій і йому загрожує позбавлення волі.

Преображенський суд Москви 23 грудня ухвалив рішення примусово доставити до суду 76-річного громадського активіста Володимира Іонова. Цього дня суд планував оголосити йому вирок, звинувачуючи у неодноразовому порушенні порядку проведення публічних заходів. Через неявку підсудного суд перенесли на 29 грудня.

XS
SM
MD
LG