Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Денисенко: силовики не випускають Корбана із подвір’я суду


Лідерові партії «Укроп» Геннадію Корбану лікарі надають допомогу в машині швидкої допомоги на подвір’ї Дніпровського районного суду Києва. Саму машину співробітники СБУ та Національної гвардії не пропускають на виїзд. Про це о 18:50 27 грудня повідомив позафракційний депутат Верховної Ради Андрій Денисенко.

Раніше Корбана за рішенням Дніпровського районного суду Києва увечері 27 грудня намагалися повезти до лікарні для отримання об’єктивних даних про стан його здоров’я.

Цьому рішенню передувала заява адвокатів про погіршення стану здоров’я Корбана і необхідність зняти кардіограму. Лікарі, присутні поруч із лідером партії «Укроп», вказали на підвищення тиску пацієнта.

Перед тим Корбана доставили в приміщення Дніпровського районного суду Києва для участі в засіданні. Раніше суд задовольнив клопотання прокуратури про примусовий привід Корбан і надав дозвіл на затримання і доставку його у залу судових засідань. Корбана мали доставити в суд до 15:00.

26 грудня вранці у Дніпровському районному суді Києва розпочалося засідання з розгляду клопотання Генеральної прокуратури України про зміну запобіжного заходу Геннадію Корбану з домашнього арешту на тримання під вартою.

У суботу Геннадія Корбана у супроводі правоохоронців перевезли з лікарні Інституту імені Амосова до Дніпровського районного суду Києва. Його вивезли на каталці з прикріпленою до неї крапельницею.

31 грудня закінчується термін домашнього арешту Корбана.

31 жовтня лідера партії «Укроп» затримала СБУ, оголосивши йому про підозру за низкою статей Кримінального кодексу, серед яких створення злочинного угруповання. Корбан усі звинувачення відкидає. Згодом силовики перевезли його до Києва.

Печерський районний суд Києва виніс рішення про домашній арешт Корбана на два місяці – до 31 грудня 2015 року включно. У постанові визначено, що Корбан має носити електронний засіб контролю.

1 грудня Апеляційний суд Києва залишив без змін ухвалу Печерського районного суду.

XS
SM
MD
LG