Доступність посилання

ТОП новини

У Марокко відклали початок роботи гігантської сонячної електростанції


Марокканська агенція з сонячної енергії відклала без пояснення причин початок роботи «Нур-1», першої черги сонячної електростанції, яка в перспективі стане найбільшим у світі виробничим об’єктом із використання енергії Сонця. Про це повідомляє агентство France-Presse.

Виробництво додаткових 160 мегават електроенергії має дозволити державі Марокко, розташованій на північному заході Африки, значно скоротити викиди парникових газів.

Наступні фази проекту, «Нур-2» і «Нур-3», мають бути реалізовані в 2016 і 2017 роках відповідно, також передбачене оголошення тендеру на спорудження четвертої черги.

Комплекс у цілому, за оцінками міністерства енергетики Марокко, передбачає скорочення викидів вуглекислого газу на 240 тисяч тонн на рік.

Після завершення всіх етапів будівництва «Нур» стане, як стверджують розробники, «найбільшим виробничим об’єктом сонячної енергетики у світі», загальна площа якого складатиме 30 квадратних кілометрів. «Нур» генеруватиме 580 мегават електроенергії, чого вистачить для постачання до мільйона будинків.

Марокко має мізерні запаси нафти і газу, є найбільшим імпортером енергії в країнах Близького Сходу та Північної Африки. Спорудження енергосистеми «Нур» дозволить забезпечити у 2020 році до 42% енергетичних потреб Марокко.

XS
SM
MD
LG