Доступність посилання

ТОП новини

Нинішню ситуацію Корбан може використати на дострокових виборах – Магда


Євген Магда
Євген Магда

Нинішній судовий процес довкола лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана може бути використаний ним на ймовірних дострокових парламентських виборах. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив політичний експерт Євген Магда.

«Не секрет, щопартія «Укроп» дуже прагне дострокових парламентських виборів, а у Верховної ради вже закінчився так би мовити гарантійний термін придатності, коли її не можна розпускати. Тому я думаю, що «Укроп» буде дуже активно йти на дострокові парламентські вибори і Корбан буде лідером списку. Інша справа, що у партії не так багато помітних персонажів», – зазначив Магда.

За його словами, зараз з лідера «Укропу» в перебігу судового процесу формують образ «незламного борця». Цьому, за словами Магди, сприяють як дії прокуратури й судових органів, що в інформаційному сенсі суттєво програють команді Корбана, так і дії прихильників самого лідера «Укропу».

«Ця справа є достатньо показовою для українського політикуму. Ми бачимо як зусиллями Генеральної прокуратури, з одного боку, й зусиллями адвокатів Корбана – з іншого, відбувається формування образу своєрідного, хоч і хворого – незламного борця, опозиційного лідера. Хоча, чесно кажучи, політичні лідери формуються в дещо інших умовах, а не шляхом втрати свідомості», – сказав Магда.

26 грудня у Дніпровському районному суді Києва почали розглядати клопотання Генпрокуратури про зміну запобіжного заходу Геннадію Корбану. У прокуратурі наполягають, щоб домашній арешт був замінений триманням під вартою.

31 грудня закінчується термін домашнього арешту Корбана.

31 жовтня лідера партії «Укроп» затримала СБУ, оголосивши йому про підозру за низкою статей Кримінального кодексу, серед яких створення злочинного угруповання. Корбан усі звинувачення відкидає. Згодом силовики перевезли його до Києва.

Печерський районний суд Києва виніс рішення про домашній арешт Корбана на два місяці – до 31 грудня 2015 року включно. У постанові визначено, що Корбан має носити електронний засіб контролю.

1 грудня Апеляційний суд Києва залишив без змін ухвалу Печерського районного суду.

XS
SM
MD
LG