Доступність посилання

ТОП новини

Суд ухвалив рішення про арешт Корбана


Геннадій Корбан у залі суду, 28 грудня 2015 року
Геннадій Корбан у залі суду, 28 грудня 2015 року

Дніпровський районний суд Києва змінив запобіжний захід лідерові «Укропу» Геннадієві Корбану із домашнього арешту на тримання під вартою терміном до 25 лютого 2016 року.

Відповідну постанову суддя Микола Чаус зачитав під вигуки «Ганьба» з боку адвокатів і соратників Корбана. Згідно з рішенням, Корбан перебуватиме у Київському СІЗО.

Після цього лідер «Укропу» закликав своїх прихильників до спокою і висловив сподівання на те, що нинішнє рішення суду скасує апеляційний суд. Представники судової охорони вивели його із залу.

Захист Корбана заявив про намір оскаржити рішення суду, називаючи його незаконним. За словами захисників, постанова суду була підготовлена заздалегідь, за кілька днів, про що, за їхніми словами, свідчать прізвища адвокатів, від яких Корбан відмовився, що фігурують у постанові, а також відсутність у документі прізвища державного захисника, призначеного йому.

Суд почав розглядати питання про зміну запобіжного заходу для Корбана за клопотанням Генеральної прокуратури 26 грудня вранці.

Адвокати Корбана заявляли, що він потребує шпиталізації і нагляду кардіолога через проблеми з серцем.

31 грудня закінчується термін домашнього арешту Корбана.

31 жовтня лідера партії «УКРОП» затримала СБУ, оголосивши йому про підозру за низкою статей Кримінального кодексу, серед яких створення злочинного угруповання. Корбан усі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG