Доступність посилання

ТОП новини

Депутатам від опозиції Дніпропетровської міськради не вдалося провести сесію


Сесія міськради Дніпропетровська, архівне фото
Сесія міськради Дніпропетровська, архівне фото

Частина депутатів Дніпропетровської міської ради, зокрема від «Опозиційного блоку», прийшли до будівлі міськради, щоб, за їхніми словами, провести сесію та продовжити обрання секретаря міської ради.

Вони зібрались біля сесійної зали, однак провести засідання не змогли: в той час в приміщенні розпочався форум захисників України та нагородження бійців АТО, ініційовані міською владою.

Опоненти міського голови Бориса Філатова, зокрема, депутати від «Громадської сили», звинуватили мера в перешкоджанні проведенню сесії.

Водночас форум захисників у міськраді був анонсований ще минулого тижня, офіційних же розпоряджень міського голови про нове пленарне засідання сесії не було.

Опозиційні депутати заявили, що через неможливість провести пленарне засідання сесії в міськраді, вони проведуть виїзне – 28 грудня в будівлі Амур-Нижньодніпровської райради. Вони також зазначили, що звернулися до поліції та СБУ щодо забезпечення їхньої безпеки під час засідання.

З вівторка, 22 грудня, у будівлі Дніпропетровської міськради з’явились люди в камуфляжі з нашивками «Правого сектору», які, за їхніми словами, допомагають патрулювати мерію.

У понеділок, 21 грудня, в Дніпропетровській міськраді забракло голосів, щоб обрати секретарем представника «Блоку Петра Порошенка» Каміля Примакова, кандидатура якого була висунута міським головою Борисом Філатовим. За Примакова проголосували 30 депутатів з необхідних 33.

Міський голова Борис Філатов тоді закрив засідання, серед депутатів розпочалась штовханина. Опісля цього у сесійній залі залишились 32 депутати від «Опозиційного блоку» та «Громадської сили». Вони вимагали продовжити роботу сесії та розгляд питання щодо обрання секретаря міськради, зокрема, планували висунути на посаду секретаря керівника «Громадської сили» Загіда Краснова, однак цьому завадив анонімний дзвінок про «замінування» до поліції.

До Дніпропетровської міської ради нового скликання за підсумками виборів 25 жовтня пройшло п’ять партій. З 64 депутатів 25 депутатів – від «Опозиційного блоку», 21 – від «Укропу», 7 – від «Громадської сили», 6 – від Блоку Петра Порошенка, 5 – від «Самопомочі».

XS
SM
MD
LG