Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс оголошення рішення за скаргою на вирок Пукачу на 6 січня


Олексій Пукач у Апеляційному суді Києва, архівне фото
Олексій Пукач у Апеляційному суді Києва, архівне фото

Апеляційний суд Києва переніс на 6 січня оголошення рішення за скаргою на вирок колишньому начальнику департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексію Пукачу, якого засудили до довічного ув’язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе

Як повідомляє прес-служба Апеляційного суду,оголошення рішення відбудеться 6 січня 2016 року об 11:00, про причини перенесення не зазначається.

Водночас, як повідомила агенції «Уніан» адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко, в суді пояснили перенесення дати оголошення рішення тим, що суд не встигає його підготувати до 30 грудня.

Раніше повідомлялося, що 30 грудня суд оголосить рішення за скаргою на вирок Пукачу.

Під час останнього судового засідання Пукач наголосив, що не мав мотиву і злочинного умислу на вбивство Гонгадзе. При цьому Пукач зауважив, що він не переховувався від слідства.

Захист Пукача просив суд пом’якшити йому міру покарання, змінивши пожиттєве ув’язнення на 8 років тримання під вартою.

Представник удови Гонгадзе Мирослави та представники Генпрокуратури попросили суд залишити чинним вирок довічного ув’язнення для Пукача.

На початку 2013 року Печерський райсуд Києва визнав Пукача винним у вбивстві Георгія Гонгадзе і присудив йому довічне ув’язнення. Через рік суд почав у закритому режимі розглядати апеляцію на вирок.

Наприкінці минулого року Генпрокуратура виступила за відкритий розгляд справи. 6 лютого Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про відкритий режим слухання апеляції на вирок Пукачу.

На початку березня 2015 року у МВС повідомили про зняття грифу секретності із близько 80 документів у справі Пукача.

XS
SM
MD
LG