Доступність посилання

ТОП новини

Діти бійців АТО створили модернізовану виставу за Гоголем


Діти бійців АТО створили модернізовану патріотичну виставу за Гоголем
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00

Діти бійців АТО створили модернізовану патріотичну виставу за Гоголем

У понеділок ввечері у Дніпропетровську діти бійців полку «Дніпро – 1» на базі полку презентували модернізовану музичну виставу «Хто вкрав місяць?» за мотивами повісті Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом». Першими глядачами постановки стали їхні батьки, учасники АТО, волонтери, рідні загиблих вояків.

За словами режисера вистави, представника прес-служби полку «Дніпро – 1» Катерини Леонової, вистава для бійців стало однією з перших акцій, яку реалізували члени громадського об’єднання «Молодь «Дніпро- 1», створеного два місяці тому дітьми, молодшими братами й сестрами, іншими дітлахами – родичами бійців полку. За історією, чорткраде з неба місяця, щоб позбавити світла українських військових.

«Вистава є модернізованою версією повісті українського письменника Миколи Гоголя. Діти радо зустріли ідею втілити на сцені казкову атмосферу твору з українським народним забарвленням та звичаями. Головна ідея вистави – показати боротьбу добра та зла, щоб допомогти нашим захисникам, повернути їм віру в світло та перемогу», – зазначає Катерина Леонова.

Окрім цього, діти бійців наразі проводять кілька соціальних акцій, зокрема збирають теплі речі, ковдри, а також листи та малюнки для українських військових у зоні АТО. Кожен із маленьких членів громадського об’єднання організував таку роботу в своїй школі.

У подальшому, зазначають юні активісти, вони допомагатимуть не тільки воякам, а й дітям-сиротам, інвалідам, братимуть участь у культурному та спортивному житті міста, ініціюватимуть екологічні акції.

XS
SM
MD
LG