Доступність посилання

ТОП новини

Парламент Грузії голосуватиме щодо довіри новому кандидату на посаду прем’єр-міністра 


Кандидат на посаду прем’єр-міністра Грузії Ґіорґі Квірікашвілі
Кандидат на посаду прем’єр-міністра Грузії Ґіорґі Квірікашвілі

Парламент Грузії у вівторок, 29 грудня, проведе голосування щодо довіри новому кандидату на посаду прем’єр-міністра країни Ґіорґі Квірікашвілі та складу його уряду.

Напередодні Квірікашвілі та інші урядовці відповідали перед законодавцями з ряду питань, зокрема зовнішньої політики, і відносин з Росією.

Квірікашілі заявив, що Грузія продовжуватиме політику прагматичних відносин з Москвою, поки та визнає «суверенітет і територіальну цілісність Грузії».

Голосування в парламенті проходитимуть і щодо підтримки кандидатур на посади віце-прем’єра Грузії та першого заступника міністра закордонних справ. Нинішній міністр енергетики, відомий футболіст Каха Каладзе, як очікується, збереже посаду заступника прем'єр-міністра.

25 грудня владна коаліція «Грузинська мрія» визначилася з кандидатом на посаду прем’єр-міністра Грузії замість Іраклі Ґарібашвілі, який оголосив про відставку 23 грудня. Новим головою уряду запропонували 48-річного Ґіорґі Квірікашвілі, який від вересня 2015 року був міністром закордонних справ Грузії.

До призначення міністром закордонних справ він був міністром економіки, більшу частину своєї попередньої кар’єри провів у фінансовій та банківській сферах. Квірікашілі був член парламенту з 1999 до 2004 року в складі партії «Нові праві».

XS
SM
MD
LG