Доступність посилання

ТОП новини

Суд не надав адвокату російського спецпризначенця Єрофеєва охорону


Оксана Соколовська
Оксана Соколовська

Голосіївський районний суд Києва не задовольнив клопотання адвоката російського спецпризначенця Євгена Єрофеєва Оксани Соколовської про надання їй охорони.

У відповідній ухвалі суду зазначається, що Соколовська не надала доказів, що її життю і здоров’ю щось загрожує.

Суд також зазначив, що порушення проти неї кримінального провадження не є підставою втручання Голосіївського райсуду в її правові відносини з прокуратурою.

Раніше Соколовська заявила про тиск на неї з боку прокуратури і попросила суд надати охорону. Адвокат нагадала, що в середині грудня прокуратура Київської області провела у неї вдома обшук. Соколовська стверджує, що проти неї фальсифікують кримінальну справу.

Представники Головної військової прокуратури виступили проти задоволення цього клопотання. Вони зазначили, що у провадженні військової прокуратури немає досудових розслідувань щодо Соколовської.

Російські спецпризначенці Олександр Александров і Євген Єрофеєв були затримані 16 травня в зоні проведення АТО поблизу Щастя Луганської області. Прокурори висунули обом однакові обвинувачення: у незаконному перетині кордону, та, серед іншого, звинуватили у вбивстві військового. Російським спецпризначенцям також інкримінують терористичний напад на позиції 92-ї бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя. Спочатку Єрофеєв і Александров назвались російськими військовими, але на суді відмовилися від свідчень.

XS
SM
MD
LG