Доступність посилання

ТОП новини

Фонд Навального вчетверте подав до суду на генпрокурора Росії


Юрій Чайка
Юрій Чайка

Співробітники російського Фонду боротьби з корупцією вчетверте подали до суду позов до генерального прокурора Росії Юрія Чайки про захист честі і гідності. Про це в своєму блозі повідомив керівник фонду, російський опозиціонер Олексій Навальний.

За його словами, цього разу ФБК подав відразу шість позовів у чотири московських суду. Причому в заявах співвідповідачами вказані російські ЗМІ. Це зроблено для того, «щоб змусити суди прийняти позови і, взагалі, спробувати знайти суд, готовий розглянути позов» ФБК, пояснив Навальний.

Напередодні Тверський суд Москви відхилив позов Фонду боротьби з корупцією до Юрія Чайки. Своє рішення суд мотивував тим, що генпрокурор, назвавши «замовним і брехливим» розслідування ФБК про незаконну діяльність його родичів, не порушив закон, оскільки не згадав у своїй заяві імена позивачів – співробітників фонду.

ФБК 1 грудня опублікував розслідування, автори якого звинувачують членів сім’ї Юрія Чайки й інших високопоставлених співробітників прокуратури в корупції і побудові бізнесу «на здирництві, відкатах і рейдерстві», а також у зв’язках з зі злочинними угрупованнями.

Юрій Чайка назвав це розслідування «брехливим» і заявив, що воно було «замовлене» британським підприємцем Вільямом Браудером, керівником фонду Hermitage Capital, який був одним з ініціаторів ухвалення в США «закону Магнітського». ФБК тричі намагався притягти генпрокурора до відповідальності за сказані ним слова. Проте кожного разу московські суди відхиляли позови, називаючи їх «непідсудними».

Навальний, коментуючи напередодні відмову суду розглядати позов до генпрокурора Росії, заявив, що це рішення продиктоване з Кремля.

XS
SM
MD
LG