Доступність посилання

ТОП новини

Зміна прем’єра спричинить формування нової коаліції або перевибори – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Зміна прем’єр-міністра спричинить формування нової коаліції у Верховній Раді або проведення дострокових парламентських виборів. Про це сказав прем’єр Арсеній Яценюк під час прес-конференції за підсумками 2015 року.

«Якщо коаліція ухвалить рішення, що цей прем’єр не відповідає вимогам, які ставила коаліція – до залу, голосування, нова коаліція, новий уряд. Я з честю і гордістю передам управління виконавчою гілкою влади новому уряду», – сказав прем’єр.

Він зауважив, що в такому разі його відставка спричинить формування нової коаліції або проведення позачергових парламентських виборів.

Президент України Петро Порошенко допускає кадрові зміни в українському уряді, але виступає проти дострокових парламентських виборів.

У Верховній Раді України збирають підписи за відставку уряду. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що готовий піти у відставку, якщо за це рішення проголосують народні депутати.

11 грудня в парламенті України виникла бійка між депутатами від коаліції під час виступу у Верховній Раді прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. Це сталося після того, як депутат від БПП Олег Барна підійшов прем’єра і спробував підняти і відтягти його від трибуни, з якої виступав голова уряду.

XS
SM
MD
LG