Доступність посилання

ТОП новини

Унаслідок вибуху в Пакистані загинули не менш як 23 людини – нові дані


Вибух біля адміністративної будівлі в Пакистані (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:34 0:00

Унаслідок нападу смертника на адміністративну будівлю на північному заході Пакистану загинули, за оновленими даними, не менш як 23 людини. Деякі джерела заявляють і про 26 загиблих.

Число поранених називають від 45 до більш як 70. Від 10 до понад 25 із них – у критичному стані.

Вибух стався в місті Мардан у провінції Хайбер-Пахтунхва біля будівлі місцевого відділку Національного бюро реєстрації особових даних, яке, серед іншого, видає офіційні посвідчення особи. Нападник-смертник підірвав свій замінований мотоцикл серед черг людей, що чекали на отримання документів.

Відповідальність за напад узяло ісламістське угруповання «Джамаат-уль-Ахрар» («Об’єднання борців за свободу»), що 2014 року відкололося від пакистанського руху «Талібан». В електронному листі, який угруповання надіслало Радіо Машааль, Пакистанській редакції Радіо Свобода, воно пригрозило новими такими нападами на адміністративні будівлі в Пакистані.

Як заявив речник угруповання іншим засобам інформації, адміністративна будівля належить «поганській пакистанській державі» й є для ісламістів законною ціллю, а напад на будівлю Національного бюро реєстрації особових даних є «шляхетним актом із метою покарати Бюро, бо воно підтримує силові структури».

На північному заході Пакистану останніми роками триває силова операція пакистанських силовиків проти талібів та інших ісламістів, яка, за словами силовиків, досягла значного успіху.

XS
SM
MD
LG