Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Путін підписав закон про припинення індексації пенсій пенсіонерів, що працюють


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про припинення з 1 січня 2016 року індексації пенсій пенсіонерів, що працюють. При цьому виплати іншим пенсіонерам збільшать на 4 відсотки. Документ уже опублікований на Офіційному інтернет-порталі правової інформації Росії.

Раніше у грудні Путін підписав закон про продовження мораторію на накопичувальну частину пенсії росіян, яку заморожують уже третій рік поспіль. Передбачається, що за рахунок цього мораторію в бюджет надійде близько 340 мільярдів рублів, які, за словами прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва, влада «зможе використовувати для вирішення поточних невідкладних завдань, у тому числі антикризових».

На прес-конференції 17 грудня Путін заявляв і про можливе підвищення пенсійного віку. На його думку, тривалість життя в Росії зростає, що в подальшому може призвести до скорочення кількості громадян, що працюють. Через це, як вважає Путін, держава буде змушена або знижувати рівень пенсійного забезпечення, або підвищувати пенсійний вік.

XS
SM
MD
LG