Доступність посилання

ТОП новини

АТО: сепаратисти суттєво знизили бойову активність, з початку доби – тихо


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО повідомляють, що наразі у зоні проведення антитерористичної операції спостерігається відчутне зниження активності проросійських незаконних збройних формувань. З початку доби 30 грудня жодних обстрілів не зафіксовано. Про це йдеться на сторінці прес-центру у Facebook.

Водночас, за даними штабу, з 18-ї години вчорашнього дня до півночі було 14 випадків неприцільного застосування бойовиками зброї проти підрозділів сил АТО.

«Однак ввечері бандити відкривали прицільний вогонь із великокаліберних кулеметів по наших позиціях біля Новотроїцького, що на 10 кілометрів північніше від Волновахи. Біля тимчасово окупованого Донецька окупанти зі стрілецької зброї та гранатометів били по опорних пунктах сил АТО на підступах до Мар’їнки, а в районі Опитного активно працював ворожий снайпер. Неприцільні постріли в бік наших позицій зафіксовані в районі Пісків, Опитного, Новгородського та Троїцького. Здебільшого зі стрілецької зброї та гранатометів», – мовиться в повідомленні.

Про постраждалих в результаті обстрілів українських військових не повідомляється.

Упродовж минулої доби бойовики 22 рази порушили режим «повної тиші», зазначили в штабі.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах пишуть, що ЗСУ за минулу добу чотири рази порушили режим припинення вогню. Бойовики угруповання «ЛНР» про обстріли на території, яку вони контролюють, наразі не повідомляють.

За підсумками засідання контактної групи у Мінську 22 грудня були домовленості про черговий режим тиші на Донбасі, який мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року.

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі, були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG