Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: на Донбасі за добу втрат серед військових немає


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

У зоні проведення антитерористичної операції на сході України за минулу добу ніхто з українських військових не загинув і не поранений, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, обстріли впродовж минулої доби були на Донецькому і Маріупольському напрямках, на Луганському напрямку і поблизу Горлівки бойові дії не велися.

«Як і раніше, на Світлодарській дузі продовжують активно працювати ворожі снайпери. Вчора поблизу селища Луганське було зафіксовано два таких епізоди – в темну і світлу пору доби. Також противник обстріляв з кулемета наші укріплені позиції південніше сусіднього села Троїцьке… Поблизу Новгородського і сіл між Горлівкою та Ясинуватою також було зафіксовано серію ворожих провокацій, переважно з використанням стрілецької зброї», – сказав Лисенко.

У районі Донецького аеропорту, за його словами, тривають бойові дії низької інтенсивності. Найбільше ворожих обстрілів вчора було в Опитному і Пісках, сказав речник. Важке озброєння противник не застосовує, додав він.

За словами речника, бойовики двічі обстріляли українські позиції поблизу Мар’їнки. «Вогонь вівся з гранатометів і стрілецької зброї і був прицільним. Також противник порушив режим тиші поблизу Докучаєвська, де бойовики близько п’яти хвилин стріляли з кулемета», – сказав Лисенко.

В угрупованні «ДНР», що контролює частину Донецької області України, заявили про чотири обстріли їхніх позицій протягом доби, зокрема в районі Комінтернова, Донецького аеропорту і села Спартак. За повідомленням на сайтах сепаратистів, постраждалих внаслідок обстрілів немає.

В угрупованні «ЛНР», що контролюють частину Луганщини, про обстріли не повідомляють.

За підсумками засідання контактної групи у Мінську 22 грудня були домовленості про черговий режим тиші на Донбасі, який мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року.

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі, були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG