Доступність посилання

ТОП новини

У ГПУ спростовують заяви адвокатів Корбана про фальсифікацію доказів у справі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Генеральній прокуратурі України спростовують інформацію адвокатів лідера партії «Укроп» Геннадія Корбана про фальсифікацію доказів у справі Корбана.

«Після вчорашньої прес-конференції в засобах масової інформації захисники Геннадія Корбана сказали, що все, що ми показали, сфальсифіковано. Наголошую: це не так – кожен папірець, який ми вчора продемонстрували, отриманий відповідно до вимог чинного Кримінального процесуального кодексу», – заявив слідчий Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Микола Макєєв.

За його словами, є відповідні протоколи обшуків і відео.

«Про яку фальсифікацію вони (адвокати – ред.) говорять, я досі зрозуміти не можу», – зазначив слідчий, після цього журналістам продемонстрували протоколи та відеозаписи обшуків.

«Здійснюється колосальна робота слідчою групою, аналізується кожен папірець, який було вилучено під час обшуків, проведених відповідно до закону. Ще раз хочу наголосити, що всі документи є справжніми, а не сфальсифікованими, як стверджує сторона захисту», – наголосив Макєєв.

Вчора у Генпрокуратурі заявили, що під час обшуку в помешканні Корбана вилучили «чорну бухгалтерію». Тоді слідчі прокуратури продемонстрували копії вилучених платіжок, які, на думку прокурорів, свідчать про значні виплати депутатам Ради.

Після цього адвокат Корбана Оксана Томчук заявила, що ці «докази» у «справі Корбана» є фікцією. Вона зазначила, що жодна подібна документація у Корбана не вилучалася і «все це не відповідає дійсності». Томчук заявила, що ці документи підроблені.

28 грудня Дніпровський районний суд Києва вирішив змінити Корбану запобіжний захід з домашнього арешту на тримання під вартою терміном до 25 лютого 2016 року.Засідання щодо зміни запобіжного заходу тривало кілька днів. Починаючи з 27 грудня учасники процесу перебували в суді понад 30 годин.

31 жовтня лідера партії «Укроп» затримала СБУ. Його підозрюють у причетності до викрадення людей, у створенні злочинної організації, перешкоджанні діяльності виборчих комісій та привласненні коштів благодійної організації в особливо великих розмірах. Корбан причетність до зазначених злочинів відкидає.

XS
SM
MD
LG