Доступність посилання

ТОП новини

Чубаров: акція щодо блокади Криму переформатовується


Рефат Чубаров
Рефат Чубаров

Акція щодо блокади Криму переформатовується, число її учасників скорочується. Про це заявив один з ініціаторів блокади, глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Ми зараз переформатовуємо акцію «громадянської блокади Криму» і наші люди в набагато меншій чисельності перебуватимуть майже поруч з митниками, прикордонниками. Вони будуть тільки спостерігати за тим, щоб постанова уряду виконувалося, щоб там не було контрабанди», – зазначив Чубаров, повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода сайту Крим.Реалії.

Він додав, що багато функцій, які «взяли на себе» учасники блокади, вже неактуальні.

20 вересня в Херсонській області на адмінкордоні з Кримом почалася блокада Криму, ініційована лідерами кримських татар. «Продовольча блокада» перетворилася в енергетичну, на початок 2016 року ініціатори блокади прогнозували морську блокаду півострова.

16 грудня уряд України ухвалив постанову «Про обмеження поставок окремих товарів з тимчасово окупованої території на іншу територію України та / або з іншої території України на тимчасово окуповану територію» Документ набуде чинності через 30 днів з дня опублікування.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Країни Заходу також не визнають анексію Криму і ввели низку економічних санкцій щодо Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG