Доступність посилання

ТОП новини

До КСУ надійшло подання групи депутатів щодо закону про запобігання корупції


У Конституційний суд України надійшло подання групи народних депутатів щодо відповідності Конституції низки норм закону «Про запобігання корупції».

Як повідомляє прес-служба суду, сьогодні, 30 грудня, до Конституційного суду України надійшло конституційне подання 48 народних депутатів, зокрема представників «Опозиційного блоку», щодо відповідності Конституції (конституційності) окремих норм закону «Про запобігання корупції».

Подання стосується декларування майна особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Депутати вважають, що окремі положення закону не відповідають низці конституційних принципів, зокрема «принципові правової визначеності та правилам законодавчої техніки».

Депутати просять КСУ, зокрема, визнати такою, що не відповідає Конституції, статтю Кримінального кодексу про декларування недостовірної інформації. Ця стаття передбачає, що надання свідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої законом про запобігання корупції, або неподання декларації карається позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

До переліку осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, входять, зокрема, і народні депутати.

Закон про протидію корупції ухвалила Верховна Рада у жовтні минулого року.

XS
SM
MD
LG