Доступність посилання

ТОП новини

ООН запропонувала допомогу у відновленні Рамаді в Іраку


Вимушені втікачі з Рамаді повертаються до міста після визволення, фото 29 грудня 2015 року
Вимушені втікачі з Рамаді повертаються до міста після визволення, фото 29 грудня 2015 року

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун запропонував допомогу організації у відновленні основних комунальних служб у місті Рамаді в Іраку, що було днями визволене від бойовиків екстремістського угруповання «Ісламська держава».

У телефонній розмові з прем’єр-міністром Іраку Хайдаром аль-Абаді керівник Організації Об’єднаних Націй назвав визволення міста важливою перемогою і закликав також якнайшвидше відновити в місті законність і комунальні служби, щоб утікачі з Рамаді змогли повернутися додому.

За оцінками ООН, на негайні потреби первісного етапу відновлення міста потрібно близько 20 мільйонів доларів, та в перспективі ці витрати будуть значно більші.

Управління верховного комісара ООН у справах біженців заявило, що деякі райони Рамаді досі небезпечні, в них встановлено багато імпровізованих вибухових пристроїв, багато житлових і адміністративних будинків пошкоджені зруйновані, також зазнали шкоди електромережі й водогін.

Бої проти ісламістів у Рамаді та повітряні удари міжнародної коаліції проти них тривали з різною інтенсивністю, відколи угруповання «Ісламська держава» захопило це місто, центр провінції Анбар, у травні.

XS
SM
MD
LG