Доступність посилання

ТОП новини

АТО: бойовики за минулу добу здійснили понад 30 збройних провокацій


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО повідомили у четвер вранці, що за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції бойовики 31 раз намагались безуспішно спровокувати українські підрозділи на застосування зброї у відповідь.

«Вчора ввечері загарбники двічі зі стрілецької зброї, снайперських гвинтівок та ручних протитанкових гранатометів прицільно обстрілювали позиції наших військ біля Мар’їнки. Не припиняє ворог вести вогонь і північніше від тимчасово окупованої кремлівськими найманцями Горлівки. З 82-міліметрових мінометів бандити двічі били в бік наших захисників в районі селища Зайцеве. Неподалік Новгородського бандити близько десяти разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів», – мовиться в повідомленні.

За даними штабу, біля Донецького аеропорту сепаратисти чинили збройні провокації також в Опитному та Пісках. При обстрілах в бік бійців української армії сепаратисти використовували великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю та озброєння БМП.

Про потерпілих з боку українських військових не повідомляється.

З опівночі в зоні проведення АТО зброю бойовики не застосовували, зазначили в штабі ЗСУ.

Водночас донецькі сепаратисти заявляють на своїх сайтах, що їхня розвідка зафіксувала перекидання українською стороною важкого озброєння і танків до лінії зіткнення. Напередодні в угрупованні «ДНР» заявляли, що українські силовики обстріляли західну околицю Донецька.

Сепаратисти угруповання «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

За підсумками засідання контактної групи у Мінську 22 грудня були домовленості про черговий режим тиші на Донбасі, який мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року.

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі, були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG