Доступність посилання

ТОП новини

За кілька годин до Нового року бойовики обстріляли Піски – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО повідомили, що за кілька годин до нового року бойовики обстріляли населений пункт Піски на Донеччині, порушуючи таким чином режим «повної тиші». Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

Як зазначили в штабі, обстріл почався о 20:20 у четвер і тривав орієнтовно до 21:00.

«За характером він (обстріл – ред.) був неприцільний. За попередніми даними, втрат серед українських вояків немає», – йдеться в повідомленні.

Всього з початку доби, станом на 22:00 годину, сепаратисти здійснили 9 обстрілів в бік позицій сил АТО, зазначили в прес-центрі.

Водночас сайти сепаратистів не пишуть, як минула новорічна ніч на Донбасі. Однак напередодні в угрупованні «ДНР», яке тимчасово контролює частину Донецької області, звинуватили Збройні сили України в обстрілі селища Комінтернове. В угрупованні «ЛНР», яке контролює південну частину Луганщини, про жодні обстріли не повідомляють.

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі, були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі і з застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG