Доступність посилання

ТОП новини

Лідер КНДР у новорічному зверненні не згадав про ядерну зброю


Кім Чен Ин
Кім Чен Ин

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин у своєму щорічному новорічному зверненні 1 січня заявив про готовність до війни, якщо вона буде спровокована, проте не згадав окремо про ядерну зброю.

За словами Кім Чен Ина, КНДР продовжить наполегливо працювати для досягнення миру на Корейському півострові. «Однак якщо агресори і провокатори зачіпатимуть нас, ми без вагань відповімо нещадною і священною війною за справедливість», – сказав він у 30-хвилинному телезверненні.

Кім Чен Ин також звинуватив Південну Корею в «посиленні недовіри і конфлікті» між двома країнами.

Раніше цього тижня державні ЗМІ КНДР повідомили про загибель в автокатастрофі керівника північнокорейської делегації на переговорах з Сеулом Кім Ян Ґона.

У серпні минулого року напруженість між двома корейськими державами загострилася після поранення двох південнокорейських військовослужбовців внаслідок підриву на мінах, які, як заявляють в Сеулі, були встановлені у прикордонній зоні військовими КНДР. Пхеньян відкинув ці звинувачення.

Пхеньян вважає Південну Корею і її союзника США своїми ворогами і продовжує програму розробки ракет далекої дії, а також поліпшує свою тим часом недосконалу ядерну зброю.

XS
SM
MD
LG