Доступність посилання

ТОП новини

Індія: бойовики напали на військову базу біля кордону з Пакистаном, щонайменше 6 загиблих


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Військові Індії в результаті перестрілки убили чотирьох бойовиків, які здійснили напад на індійську військово-повітряну базу біля кордону з Пакистаном в ніч на 2 січня. Щонайменше двоє індійських солдатів також загинули, повідомляють місцеві ЗМІ.

За попередніми даними – бойовики-ісламісти, увірвалися на повітряну авіабазу в місті Патанкот, але не змогли дійти на територію, де знаходиться вертольоти-винищувачі та інше дороге військове устаткування, розповів речник ВПС Індії Рошель Д'Сільва.

Патанкот розміщений на шосе, що з’єднує, охоплені конфліктами, індійські штату Джамму та Кашмір, з іншою частиною країни. Цей район також розташований близько до кордону Індії з Пакистаном, з яким у країни теж непрості відносини.

Нинішній напад стався на тлі зусиль з відновлення мирних відносин між Індією і Пакистаном. Минулого тижня прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді здійснив несподіваний візит до Пакистану, в день уродин тамтешнього прем'єр-міністра Пакистану Наваза Шаріфа.

В обох чиновників були переговори в рамках конференції зі зміни клімату в Парижі, де сторони вирішили почати діалог щодо врегулювання невирішених конфліктних питань. Речники сторін повідомляли також про заплановану зустріч в Ісламабаді наприкінці цього місяця.

XS
SM
MD
LG