Доступність посилання

ТОП новини

В Україні стартувала кампанія взяття на військовий облік 17-річних юнаків – Міноборони


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

З перших днів нового 2016 року в Україні стартувала кампанія взяття на військовий облік при районних (міських) військових комісаріатах юнаків 1999 року народження. Про це повідомляє Міністерство оборони України на своєму сайті. Як зазначили у відомстві, однією з перших так звану приписну кампанію розпочала Харківщина.

«З 2 січня до 30 березня 2016 року тільки на Харківщині понад 8 тисяч осіб буде викликано до військкоматів для постановки на військовий облік, вивчення їхньої придатності до військової служби, обстеження стану здоров’я», – мовиться в повідомленні.

Повідомляється, що до складу районних (міських) приписних комісій, окрім військовослужбовців ЗСУ, увійшли цивільні лікарі, психологи та працівники регіональних структур соціального забезпечення.

В Міноборони також повідомили, що під час внесення на військовий облік осіб 17-річного віку військові також проводитимуть опитування серед юнаків та дівчат, які цього року виявлять бажання вступити до військових вишів.

Період так званої приписки, коли молодь ставлять на військовий облік, щороку проходить в Україні в період з січня до березня. Ця процедура регламентується Законом України «Про загальний військовий обов’язок і військову службу» та має на меті попередньо визначити рівень придатності до служби в лавах української армії.

XS
SM
MD
LG