Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти заявили про перекидання українських озброєнь до лінії фронту


Українська позиція біля лінії фронту на Донеччині, архівне фото
Українська позиція біля лінії фронту на Донеччині, архівне фото

Донецькі й луганські сепаратисти виступили з заявами про те, що українські військові пересувають до лінії протистояння нові озброєння.

Зокрема, один із військових ватажків донецького угруповання «ДНР» Едуард Басурін заявив із посиланням на дані своєї «розвідки», що українські силовики перекинули до лінії фронту на донецькому напрямку 22 танки, дві протитанкові гармати й одну самохідну артилерійську установку, а також до п’ятдесяти, за його словами, «бойовиків» (маються на увазі українські військові).

Так само в луганському угрупованні «ЛНР» заявили, що до лінії контакту українська сторона підвела значну кількість техніки, зокрема, 10 танків і 5 самохідних артилерійських установок, а також зводить нові оборонні й вогневі позиції вздовж лінії контакту.

В обох угрупованнях твердять, що це нібито свідчить про прагнення Києва до загострення ситуації й підготовку українських силовиків до «нових провокацій» і про «небажання Києва завершити конфлікт мирним шляхом».

Окремо в угрупованні «ДНР» заявили, що за попередню добу українські військові понад десять разів вдалися до снайперського вогню по селу Петровському Старобешівського району. Це село, що належить до Стильської сільради, розташоване за кілька кілометрів від лінії контакту біля підконтрольного Україні села Старогнатівки. Як заявили в угрупованні, внаслідок цих обстрілів поранені двоє їхніх бойовиків.

Українські силовики у своїх зведеннях за неділю, 3 січня, не називали район сіл Петрівського й Старогнатівки серед тих, де попередньої доби ставалися збройні провокації з боку спільних сепаратистсько-російських сил.

У Києві так само регулярно заявляють, що спільні сепаратистсько-російські сили постійно підводять усе нові озброєння й бойовиків до лінії фронту. В кількох випадках це фіксували спостерігачі Організації з безпеки і співпраці в Європі. При цьому в ОБСЄ кажуть, що пункти мінських угод про припинення вогню і відведення важких озброєнь порушують обидві сторони.

XS
SM
MD
LG