Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: українські реформи є подібними до реформ, які провела Польща


Арсеній Яценюк (©Shutterstock)
Арсеній Яценюк (©Shutterstock)

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що українські реформи є подібними до реформ, які провела Польща.

«14 років Польща проводила складні реформи. Такі самі реформи, як ми провели за останніх 22 місяці. І внаслідок цих реформ Польща не просто стала членом Європейського союзу, а одним із найсильніших членів ЄС з розвинутою економікою… Це наш шлях. І ми пройдемо цей шлях», – сказав він у програмі «10 хвилин із прем’єр-міністром».

За словами Яценюка, найкращий взірець європейської інтеграції для України – це Польща.

«Ще дуже багато роботи попереду. Складної, але правильної роботи, для того, щоб Україна стала членом Європейського союзу», – додав прем’єр.

В Україні, серед іншого, мають намір запровадити реформу децентралізації. Ця реформа передбачає скасування районного поділу України. В кожній області передбачається створення 4-6 повітів, які у свою чергу ділитимуться на територіальні громади. 31 серпня 2014 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про внесення змін до Конституції щодо децентралізації, запропоновані президентом України Петром Порошенком.

Україна зважає на польський досвід втілення цієї реформи. Реформа самоврядування в Польщі відбулась у період з 1990 до 1999 року і полягала у радикальній децентралізації більшості державних функцій.

XS
SM
MD
LG