Доступність посилання

ТОП новини

Поліція розслідує інцидент з журналістами під час пікету біля кондитерської фабрики в Житомирі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності під час висвітлення конфлікту навколо підприємства «Житомирські ласощі».

Як повідомляє прес-служба Національної поліції, 3 січня до поліції звернулась з заявою журналістка одного з інтернет-видань про перешкоджання професійній діяльності знімальної групи під час роботи на території житомирської кондитерської фабрики.

У поліції зазначають, що інцидент стався близько 12:00 на території підприємства, тоді невідомий намагався вихопити мікрофон у журналістки під час запису відеокоментаря одного з учасників подій.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України, до матеріалів провадження також долучено відеозапис події.

Раніше журналісти місцевого видання Житомир.info повідомили, що 3 січня під час зйомок пікету працівників підприємства «Житомирські ласощі» біля прохідної кондитерської фабрики невідомий намагався забрати у журналістки мікрофон та заважав оператору знімати пікет.

3 січня працівники кондитерської фабрики «Житомирські ласощі» зібралися біля підприємства, яке, за їхніми словами, захопили невідомі в балаклавах. Працівники підприємства заявили, що невідомі руйнують майно фабрики, а правоохоронці, які перебувають на території підприємства, на ці дії не реагують.

Згодом правоохоронці повідомили, що поліція взяла під охорону територію кондитерської фабрики в Житомирі.

XS
SM
MD
LG