Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін заборонив прокат фільмів з участю людей, які загрожують нацбезпеці України


©Shutterstock
©Shutterstock

Кабінет міністрів України заборонив Державному агентству з питань кіно (Держкіно) проводити державну реєстрацію та видавати прокатне посвідчення на фільми, учасники яких входять до переліку осіб, що загрожують національній безпеці. Про це йдеться у постанові уряду №1143 від 2 грудня 2015 року, текст якої оприлюднено на урядовому порталі.

Згідно з постановою, Держкіно відмовляє у державній реєстрації та видачі прокатного посвідчення, якщо одним з учасників фільму є особа, включена до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Також підставою для відмови у реєстрації є наявність у фільмі матеріалів (висловлювань, дій), які пропагують війну, насильство, спрямовані на ліквідацію незалежності України, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, приниження нації, неповагу до національних і релігійних святинь, приниження особистості, а також наркоманію, токсикоманію, алкоголізм, що підтверджується висновком експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів.

У грудні Міністерство культури України опублікувало розширений список нев’їзних до України росіян, які загрожують національній безпеці країни України. На сьогодні у списку вказані імена 83 громадян Росії.

Минулого року Мінкульт склав на підставі звернень РНБО, СБУ, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

XS
SM
MD
LG