Доступність посилання

ТОП новини

Обама посилює контроль за продажем зброї у США


Барак Обама
Барак Обама

Президент США Барак Обама посилює систему контролю за продажем зброї в Сполучених Штатах. Про підписання ним такого рішення Білий дім оголосив у понеділок, 4 січня.

Указ передбачає здійснення 10 різних заходів, за допомогою яких, сподівається Обама, вдасться знизити рівень насильства із застосуванням вогнепальної зброї.

Один із головних заходів – значне розширення кількості тих, хто має зареєструватися і отримати ліцензію як торговця зброєю. До цієї категорії будуть включені підприємці, які продають зброю на ярмарках, що відбуваються кілька разів на рік. Будуть розширені перевірки людей, які купують автомати, взапроваджений суворіший облік втраченої зброї.

Повідомлення про зміну правил продажу зброї викликали критику з боку республіканців.

Спікер Палати представників Пол Раян заявив, що президент своїми діями зневажає повноваження законодавчої гілки влади, де ініціативи Обами щодо обмежень на продаж зброї не були підтримані.

Натомість номінант на висунення президентським кандидатом від Демократичної партії Гілларі Клінтон привітала рішення Обами і закликала зробити рішучіші кроки для контролю за продажем зброї.

Питання про контроль над доступом до зброї в останні місяці активно обговорюється в США. У 2015 році внаслідок п’яти атак у громадських місцях загинули 40, поранені 42 людини. Водночас, за даними статистики, кількість жертв атак із застосуванням вогнепальної зброї в США знизилася за два останні десятиліття наполовину.

XS
SM
MD
LG