Доступність посилання

ТОП новини

У Парижі померла українська активістка Наталія Пастернак


Наталія Пастернак (праворуч) разом із дочкою Юлії Тимошенко Євгенією під час однієї з акцій у Парижі, 2012 рік
Наталія Пастернак (праворуч) разом із дочкою Юлії Тимошенко Євгенією під час однієї з акцій у Парижі, 2012 рік

У Парижі померла голова Репрезентативного комітет українських організацій Франції Наталія Пастернак. Про це в соціальних мережах повідомляють її друзі і знайомі.

«Пастернак була організатором розмаїтих акцій у Парижі, Страсбурзі на підтримку України й українського інтересу, незмінно була спостерігачем на українських виборах, організувала у 2012 році в центрі Парижа протест проти закону Колесніченка-Ківалова», – написав у Facebook голова Координаційної ради з питань захисту української мови при Київській міськорганізації товариства «Меморіал» Тарас Марусик.

«Світла була людина, вірна і принципова», – вказала директор Української служби «Голосу Америки» Мирослава Гонгадзе.

«Коли з життя йдуть близькі душі, відчуваєш навіть не шкірою, а аж кістьми, наскільки всі ми, ніби по шматочках, зібрані з тих, кого любимо», – написала українська журналістка в Парижі Алла Лазарева.

Наталія Пастернак, родина якої походить із Галичини, народилася і виросла у Франції, там вивчила українську мову. У любові до України вона виховала і трьох дітей. Пастернак неодноразово виступала на захист українців, які з різних причин опинилися у Франції та інших країнах ЄС.

XS
SM
MD
LG