Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі почали збирати підписи до президента за нові вибори мера


Жителі Кривого Рогу почали збирати підписи під зверненням до президента України Петра Порошенка з проханням підписати ухвалений Верховною Радою закон № 3613 про проведення 27 березня 2016 року у Кривому Розі позачергових виборів міського голови. Електронну петицію за перший день збору підписів підписало понад 200 осіб.

«Верховна Рада ухвалила закон про перевибори міського голови в нашому місті, зважаючи на те, що попередні пройшли з зухвалими фальсифікаціями та нахабним цинізмом із боку чинного міського голови та його команди, коли виборцям просто «плюнули в обличчя» і насміялися з закону, з Конституції, гарантом якої є президент, а отже, це була зневага і до президента. Сьогодні рішення Верховної Ради має підписати спікер Верховної Ради Гройсман Володимир Борисович та президент Порошенко Петро Олексійович. Ми з великим сподіванням чекаємо на цей крок», – мовиться у зверненні, текст якого оприлюднив один із активістів Криворізького Автомайдану Антон Кравченко.

За словами ініціаторів, підписи спікера й президента під рішенням щодо виборів мера «будуть свідчити про те, що влада і народ єдині у своєму бажані працювати на розбудову країни».

Верховна Рада України проголосувала за призначення позачергових виборів мера Кривого Рогу Дніпропетровської області на 27 березня 2016 року.

За ухвалення законопроекту в першому читанні і в цілому проголосували 239 депутатів за мінімально необхідних 226.

За офіційними даними Центральної виборчої комісії, під час повторного голосування на виборах 15 листопада у Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 49,25% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 48,83%. Різниця між кандидатами – 752 голоси. Упродовж кількох тижнів у місті тривали акції проти визнання результатів виборів.

XS
SM
MD
LG