Доступність посилання

ТОП новини

Захист має намір оскаржити вирок Пукачу у Вищому спецсуді


Олексій Пукач у Апеляційному суді Києва, архівне фото
Олексій Пукач у Апеляційному суді Києва, архівне фото

Захист колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача має намір оскаржити у Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ вирок про довічне позбавлення волі Пукача за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

«Обов’язково (подамо касацію у Вищий спецсуд – ред.)... і до Європейського суду з прав людини дійдемо», – заявив адвокат Григорій Демиденко.

Сьогодні Апеляційний суд Києва залишив у силі вирок Пукачу, його апеляційну скаргу суд не задовольнив.

Під час останнього судового засідання Апеляційного суду Пукач наголосив, що не мав мотиву і злочинного умислу. Тоді захист Пукача просив суд пом’якшити йому покарання, змінивши довічне ув’язнення на 8 років тримання під вартою, а представники Генпрокуратури попросили суд залишити чинним вирок довічного ув’язнення для Пукача.

Журналіста Георгія Гонгадзе вбили восени 2000 року. Майже через вісім років, 15 березня 2008 року, Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС – Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича – і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва визнав Пукача винним у вбивстві Георгія Гонгадзе і присудив йому довічне ув’язнення. Через рік суд почав у закритому режимі розглядати апеляцію на вирок. Генпрокуратура виступила за відкритий розгляд справи.

У лютому минулого року Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про відкритий режим слухання апеляції на вирок Пукачу.

XS
SM
MD
LG